Lokalna Grupa Rybacka KASZUBY serdecznie zaprasza miłośników gotowania na kurs kulinarny „Ryby – głównym składnikiem dań kuchni regionalnej – edycja II”. Liczba godzin zajęć Kursu: 3 spotkania po 8 godzin zajęć w pracowni gastronomicznej.
Tematyka Kursu:
Celem organizacji przedsięwzięcia jest przybliżenie uczestnikom kursu walorów smakowych oraz zdrowotnych ryb i produktów rybnych a także przekazanie wiedzy na temat możliwości przyrządzania potraw rybnych w sposób zachęcający do zwiększonej konsumpcji tych produktów, jak również podnoszenie świadomości z zakresu dobroczynnego oddziaływania ryb i produktów rybnych na stan zdrowia człowieka. W ramach zajęć warsztatowych uczestnikom przekazane zostaną w szczególności wiedza oraz praktyczne umiejętności z zakresu zasad zdrowego odżywiania, gatunków ryb występujących w kaszubskich jeziorach i stawach, kuchni regionalnej opartej o potrawy tworzone na bazie ryb.
|
|
Kurs kulinarny organizowany jest w ramach środka 4.1 Rozwój obszarów zależnych od rybactwa w zakresie „Funkcjonowania lokalnej grupy rybackiej oraz nabywania umiejętności i aktywizacji lokalnych społeczności”, objętej osią priorytetową 4, w ramach Programu Operacyjnego „Zrównoważony Rozwój Sektora Rybołówstwa i Nadbrzeżnych Obszarów Rybackich 2007-2013”
Formularze zgłoszeniowe należy dostarczyć do dnia 23 stycznia 2015 r. (piątek) na adres:
Lokalna Grupa Rybacka Kaszuby
Wieżyca 1
83-315 Szymbark
Więcej informacji znajdą Państwo w regulaminie kursu.
Do pobrania:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||